Is jouw website al klaar voor 2020?

Is jouw website al klaar voor 2020?

Het einde van 2019 is in zicht. Terwijl iedereen zich druk maakt om kerst en oud & nieuw, is het een mooi moment om je website even goed te controleren op verschillende aandachtspunten. Denk er hier aan, of bijvoorbeeld de links van je website nog steeds goed werken. Of dat alle plug-ins wel up to date zijn? Zo zie je snel of jouw website al klaar is voor 2020. Zo niet, lees dan zeker dit blog en alvast succes met het aanpassen van je website. 

 

Links van je website controleren

Broken link checker snel zien of een link nog werkt

Het afgelopen jaar zijn er misschien links op je website veranderd. Het kan dus heel goed zijn dat die niet meer werken. Dit is zonde. Hoe zou je het vinden als een klant op jouw link klikt en. De klant merkt dat deze link het niet meer doet. De klant denkt  dan: het is wel goed zo. Ik zoek wel naar iemand anders die zijn website wel goed op orde heeft. Dit komt niet professioneel over. Nu ben je jouw klant kwijt die je makkelijk op je website had kunnen houden,als je dit had aangepast. 

Het is dus goed om al je links minimaal 1 x in het jaar even goed te bekijken. Liefst misschien nog wel vaker. Gelukkig hoeft dat niet moeilijk te zijn. Hier zijn verschillende gratis online tools voor. 

Hieronder een paar gratis tools om je links van je website te controleren:

  • Op brokenlinkcheck.com  kan je makkelijk zien welke links het niet meer doen op jouw website. Je vult daar de naam in van je website en je drukt op de knop find broken links. Hier zie je dan gelijk wat er gevonden is. Hoeveel pagina’s er gescand zijn en welke links er gevonden zijn die niet niet meer werken, gebroken links.

 

  • Op site24x7.com zie je ook snel resultaten. Hier kun je ook zien welke links gebroken zijn. Deze tool scant ook meteen of de links van de afbeeldingen nog in orde zijn.

 

  • Een andere gratis online tool is van error404.atomseo.com. Deze tool werkt in principe op dezelfde manier als de bovenstaande tools. Wil je meer dan 5 pagina’s zien dan moet je je wel aanmelden. Het is net wat je zelf het makkelijkst vindt. Dat is gewoon een kwestie van proberen.

 

  • Wil je het liever bij een Nederlandse tool houden dan, is adresults.nl van de jongens uit Groningen misschien wat voor je. Hier zie je snel hoeveel links er op 1 pagina staan. Kijk ook zeker even verder op hun site. Ze hebben daar namelijk nog veel meer leuke gratis tools staan.

Responsieve website op de mobiel

 

De afgelopen jaren is het online internet gebruik drastisch veranderd. Was het eerst nog dat iedereen  via zijn pc of laptop een website bezocht. De laatste jaren is dit steeds meer naar de mobiel verschoven. Zo raar is dat ook niet. 

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiel. Jong en oud. Waar je vroeger eerst de pc moest aanzetten. Moest wachten dat alle opstart programma’s klaar zijn. Daarna kun je eindelijk naar de website gaan waar je naartoe wil.

Dan is de tijd van tegenwoordig toch echt een stuk fijner en makkelijker. Nu pak je jouw mobiel. Je zoekt snel op wat je wil hebben. Helemaal nu je standaard in je browser al Google hebt staan. 

Het zal ons niets verbazen als je dit blog ook op je telefoon leest. En groot gelijk heb je, want  waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. 

Nu je weet dat je dit zelf ook doet, snap je ook meteen dat jouw toekomstige klant ook op zijn of haar mobiel naar jouw website kijkt. Dan komen we dus gelijk op het volgende punt. Jouw website kan er op de pc wel heel mooi uitzien, maar als dat op de mobiel niet zo is, wat heeft jouw website dan voor toegevoegde waarde voor de klant?

Wil je kijken of er nog verbeterpunten zijn op jouw website?. Kijk dan eens bij responsivedesignchecker.com. Hier zie je op verschillende manieren hoe jouw website er uit ziet. Voor de desktop hebben ze maar liefst 19 inch t/m 24 inch. Om te kijken hoe je website het doet op een notebook, kan je kijken van 10 inch t/m 19 inch.

Ga je naar de tablet, dan kun je kiezen uit. Apple Ipad Mini, Retina, Pro. Amazon heeft de Kindle Fire en Kindle Fire HD. Verder is er nog de Nexus 7 en 9. 

Wil je kijken hoe je website er op een mobiel uit ziet, dan kun je o.a. kiezen uit. Apple Iphone 3,4,4s de Iphone 5/5s. de Iphone 6/6s/7. de Samsung Galaxy S5/S6/S. de Sony Xperia Z3/Z3. de Google Pixel en de Nexus 4/5/6 

Snelle laadtijd van de website foto's

Pingdom Tools om te zien hoe snel je website laad

Vaak wil je snel foto’s op je website plaatsen. Het kan dan voorkomen dat je de foto’s niet verkleint. Verkleinen houdt in minder data van de foto, waardoor hij sneller laadt. Sneller laden vindt Google heel belangrijk,want ze willen een zo goed mogelijke ervaring aan de gebruiker geven. In dit geval is de gebruiker jouw klant. 

Het is dus belangrijk om de foto’s snel te kunnen laden. Nu je toch bezig bent om je website klaar te maken voor 2020, is het goed om even rustig te kijken naar je oude foto’s. Zijn sommige foto’s niet te groot?  Dan is het nu een mooi moment om die aan te passen. Zodat jouw website in 2020 nog sneller laadt.

Gratis toots om je snelheid te testen zijn.

  • Pingdom tools. Zet hier de URL van je website neer en kies dan vanuit welke plaats hij moet testen. Ga voor de plaats die het dichtst bij jouw hosting ligt. In dit geval is dat Europa Germany Frankfurt. Druk dan op start test. Dan moet je even wachten en dan gaat Pingdom Tools jouw website analyseren. Je kan hier o.a. zien hoe groot jouw pagina is in MB’s. Je kan ook zien hoeveel laadtijd jouw website heeft.

 

  • Weet je nu welke foto’s te groot zijn op jouw website, dan kan je ze eenvoudig comprimeren (verkleinen) via de gratis online tool van tinypng.com. Upload hier jouw foto. Download hem daarna en plaats hem daarna op jouw WordPress website. Vergeet niet om je oude te grote foto weer te verwijderen. Anders staat hij er dubbel in en dan heb je nog geen voordeel van het comprimeren van je foto.

Staan je e-mail instellingen nog goed?

Staan je e-mail instellingen nog wel goed? Dat is een belangrijke vraag. Via jouw zakelijke mail krijg jij vragen van potentiële klanten. Je moet er niet aan denken dat je klanten gaat missen, alleen maar omdat jouw e-mail instellingen niet goed staan. doordat jouw mail instellingen niet goed staan dat je daardoor klanten zou missen.

Het is belangrijk dat de mail goed op jouw mobiel binnenkomt. Verder is het ook fijn, als je een pc hebt in jouw kantoor of werkomgeving, ,dat je daar ook je zakelijke mail op binnenkrijgt. 

Nu je toch alles aan het klaar aan maken bent voor 2020,  denk er dan ook eens aan om je mailbox op te ruimen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door. Door mapjes te maken met namen van klanten. Nu kan je alles overzichtelijk in een mapje stoppen. Voordeel is ook dat je het heel makkelijk kan terug vinden. 

Waarschijnlijk zit je inbox in ook heel vol. Soms zit er reclame tussen waar je niets mee kan maar het staat er nog wel steeds in. Nu is het een mooie gelegenheid om dit ook gelijk even aan te pakken. Hoe lekker is het om in 2020 met een schone mailbox te beginnen!

Footer jaartal aanpassen

 

 

Het is iets, dat nogal eens vergeten wordt. In je footer staan vaak een paar dingen zoals contactgegevens, een telefoonnummer en tegenwoordig ook steeds vaker een privacy beleid.

Wat er ook instaat is van welk jaartal de website is. Als hier nog het jaar van vorig jaar staat, dan komt dit bijzonder onprofessioneel over. Dit willen we natuurlijk niet. Het is maar een kleine aanpassing, maar voor het totaalplaatje erg belangrijk.

Maxim webdesign doet dit voor jou, dus daar heb jij geen omkijken meer naar.

 

Ben jij ook op zoek naar een mooie website? Wil je graag dingen uit handen geven,  omdat je daar de tijd niet voor hebt? Heb je geen zin om alles uit te zoeken en wil je gewoon lekker bezig zijn met jouw eigen business, omdat jij het al druk genoeg hebt? Dan is Maxim Webdesign zeker iets voor jou.

 

Via deze weg wil het team van Maxim Webdesign jou een goed 2020 wensen. Dat je website maar nog mooier mag worden en dat het zakelijk en privé goed met je mag gaan! Laten we er een mooi jaar van maken. Proost en tot in 2020!!