Hex color code

Hex color code

Hoe kunnen we helpen?

Hex color code

Je bent hier:
< Terug

Hex color of in het Nederlands hex kleur, staat voor universeel kleurgebruik op internet. De Hex color code gebruikt 16 miljoen kleuren.

Als je bijvoorbeeld de kleur rood gebruikt op je website, dan kan je niet alleen kiezen tussen licht- of donkerrood. Dit gaat nog veel verder. Als jij een bepaalde kleur mooi vindt op jouw monitor, dan wil dat niet zeggen dat die kleur bij andere mensen op hun monitor precies hetzelfde is. Dit geldt natuurlijk ook voor op je mobiel.

Daarom zijn Hex colors of Hex code zo belangrijk. Als je met je visitekaartje van jouw bedrijf naar ons toe komt met de juiste Hex code. dan kunnen wij deze kleur heel makkelijk aan jouw website toevoegen.

Een Hex color code bestaat altijd uit het teken # gevolgd door 6 cijfers.

Een aantal voorbeelden van veel gebruikte Hex kleuren:

Wit is:
#ffffff

Zwart is:
#000000

Grijs is:
#787878

Verder heb je nog andere manieren om de kleuren op je website te laten zien.

Dit kan via HTML. In HTML wordt gewoon de naam van de kleur in het Engels gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Yellow, dit staat voor geel. Denk aan Maroon, dit staat voor kastanjebruin. Denk bijvoorbeeld aan Pink dit staat voor roze.

Het kan ook via een RGB-code. Dit staat voor Red Green Blue. Deze code bestaat vaak uit 6 cijfers. De eerste 2 cijfers geven de hoeveelheid van de kleur rood aan De tweede 2 cijfers geven de hoeveelheid van de kleur groen aan. De laatste 2 cijfers geven de hoeveelheid van de kleur blauw aan.

Een aantal voorbeelden van veel gebruikte RGB-kleuren:

Wit is:
100% Red
100% Green
100% Blue

Zwart is:
0% Red
0% Green
0% Blue

Grijs is:
50% Red
50% Green
50% Blue